Esecul stangii 1989-2014. Oamenii
Plumb
       Imi povestea, in 2004, avocatul I.S.Pop, prieten cu trezorierul PSD, Aristide R. ca: 1) intr-o sedinta PSD, Plumb zice - nu stiu ce sa ma fac cu baiatul ca nu se mai aseaza! Pai sa-l privatizam zice un fost prim ministru. N-ar fi rau zice Plumb ca s-ar putea sa se aseze! Si s-a privatizat tanarul Plumb, adica i s-a dat Farmec Cluj! si 2) I s-a facut si nunta tanarului Plumb in insulele Baleare; s-au dus psd-isti cu chartere; au mancat, au baut s-au cazat si s-au intors acasa. Trezorieului PSD i s-a dat nota de plata - sa plateasca el, adica partidul. INTELEGETI in ce tara traim?

Întreprinderea de Cazane Mici şi Arzătoare
       Întreprinderea de Cazane Mici şi Arzătoare plus Antibiotice Iasi, Terapia Cluj Napoca şi Biofarm asigurau prin barter 70% din gazul metan adus din Federaţia Rusă până în 2005. În 2005, năstruşnicul guvern a lui Ion Ilici Iliescu decide că în schimburile cu F.Rusă să se renunţe la barter şi ei şi noi să plătim în dollari ce cumpărăm unii de la alţii. Când conducerea de la Întreprinderea de Cazane Mici şi Arzătoare Cluj Napoca sau dus, în toamna lui 2005, la contractarea producţiei la Moscova le+a cerut ruşilor dollari. Aceştia au spus că dacă trebuie să cumpere cazane cu dollari o pot face şi din altă parte. Aşa s-a întors delegaţia la Cluj Napoca fără să contracteze producţia lui 2006! Alegerile băteau la uşă! Conducerea uzinei întreabă pe prefect ce să facă? Prefectul reprezentantul partidului şi oficial şi al guvernului le-a spus să contacteze un împrumut că sigur Iliescu va câştiga alegerile şi lucrurile se vor aranja! Au luat bani din bancă, au produs pe stoc - întrucât ruşii n-au mai revenit asupra deciziei. Şi într-un an au distrus o uzină care trebuia să asigure pentru export şi ţară un produs deosebit de tehnic şi tot mai căutat. Azi România importă cazane mici şi locurile de muncă s-au transformat în şomaj!
PS. Cititorule înlocuieşte tu "năstruşnic", calificativ neutru şi şugubăţ cu cel potrivit pentru situaţia reală, descrisă mai sus. Mulţumesc!


Inapoi la Votul Tau Conteaza